Followers

Saturday, April 17, 2010

Live Life Like "Kaze"

Dalam hidup ni, semua ade law. even hidup nie pun mesti ade law "prinsip kehidupan". law hidup yang orang dah tetapkan. kecik2 study smpai la masuk universiti, pastu bercinta, kahwin, ade anak, dapat cucu. pastu K.O. yang tue semua adelah law kehidupan. bagi orang2 yang normal, tue semua memang perkare biase. sape yg xnak kahwin? nak ade anak? ade cucu yang leyh panggil kite atuk @ nenek? tapi sepanjang proses semua tue berlaku, ape yang korang akan buat? lagi2 sepanjang mase kite tengah mude2 remaja......xkan kite nak belajar sampai otak cair. bukan semua orang boleh jadi prof dengan asik belajar je. and for those yang bercinta, xkan asik nak berkepit 24hour dengan awek/pakwe korang? come on la...... zaman remaja kite bukan sekadar tue je. banyak lagi bende2 lain yang kite boleh buat. kalau korang berkepit 24hour dengan balak korang pun belum tentu sampai ke jinjang pelamin. janji xkan menduakan masing2....tapi belakang kite sape yang taw? ntah2 balak korang punyer quota da t'lebeyh cukup.

aku bukan nak tipu.....aku sendiri da saksikan benda2 neh. dalam phone cakap sayang2. letak jew phone, sayang dengan orang lain pulak. yang mane satu korang sayang neh? ade couple duduk kat blok aku....hari2 keluar naek kereta awek dye. yang guys nie selalu gak menumpang senang awek. padahal xtaw pun guys tue ade license or x? punye la mesra....dekat campus berkepit, kat luar pun berkepit, tyme tengah makan pun same gak. last2 member aku cakap, awek dye kene se'das' dari pakwe tercinta dye. kene dalam kereta awek dye....isk3. yang guys nie pulak xtaw yang ko menumpang senang harte orang. suke2 hati ko aje nak tampar anak orang. 2 blom jadi bini lagi 2. silap2 makan kaki gurls 2. kesian awek dye......kalau aku de kat situ, konfem aku tolong gurls yang kesian 2. biase la....ak kan hero semalaya. tapi aku tolong gelak la....hahaha. padan muke ko. da taw perangai balak ko macam tue. lagi nak couple dengan dye. baik ko couple dengan aku. kurang2 aku jual jew kereta ko 2 kat pajak gadai. dapat jugak income aku satu sem.......okay. lets stop with them. 

senang cerita la...kalau nak hidup nie, kene la de buat something yang korang akan ingat sampai mati. tapi buat benda2 yang berfaedah la....bukan aku suruh korang hisap gam or dadah. haram semua tue........ yang penting korang taw how to enjoy ur life. life is boring......lets make it interesting. kayh?




                                               kami ade hidop memasing kayh?

4 comments:

  1. hero semalaya???
    bluekks!! hahahahah!!
    ad ati ag nk mggtal,,
    amboi2,,

    ReplyDelete
  2. hero mne de mggtal la....
    spoil la ko neh....

    ReplyDelete