Followers

Wednesday, July 07, 2010

4 hour Trip~


seperti biasa, masok sem baru mesti nak pekena rasa-rasa baru. so, kami telah melangkah ke Pulau Pinang untuk mencuba rasa sebenar nasi kandar. Target utama adalah Restoran nasi kandar "Line Clear". Some say they all ada nasi kandar yang tip-top. Rasa nasi kandar yang asli dan membuka selera pada siapa-siapa yang try kat situ. But we've out of luck dat nyte. Restoran yang diharap-harapkan tutup pula. Our tour guide telah membawa kami ke restoran yang tidak kurang hebatnya iaitu Restoran nasi kandar "Beratur". Yup!! Nama mesti nak kena pelik-pelik......the truth bout dis restoran adalah ia telah dibuka sejak 1943. Opened at 2200 and yang special bout dis restaurant is korang kena beratur untuk beli nasi kandar. Nak best lagi, ramai la pulak yang beli.......tak kira la chinese, indian and malay macam kitorang nie. harga boleh tahan la...nak tahu lebih lanjut boleh try check it out. 






4 comments:

  1. igt bj tue ko sorg jew yg de kew?

    ReplyDelete
  2. weyh kdai nsik kndar ni msok jln2 crik mkn smlm!
    ahahahaha,,,

    ReplyDelete
  3. btol kew? silap la dye x interview ak....huhuhu

    ReplyDelete